"Op dat moment kon ik er niet mee lachen"

Wie politiek bedrijft, komt vroeg of laat in aanvaring met de media. Voor Rob Ford, de burgemeester van de Canadese stad Toronto is dat niet anders. Alleen was zijn aanvaring wel heel letterlijk te nemen. Bij het verlaten van een vergadering in het stadhuis, liep hij met zijn hoofd pal tegen een camera.

Omstuwd door een persmeute wandelt burgemeester Ford naar zijn bureau, maar daar zal hij pas een tijdje later aankomen. Onderweg daar naartoe maakt hij onzacht kennis met een van de aanwezige camera's. Vervolgens laat hij enkele vloekwoorden uit zijn mond glippen. "Jongens toch, heb toch een beetje respect. Jullie botsen zomaar tegen mijn gezicht", stamelt hij nog lichtjes verdwaasd uit.

"Hij heeft nog een beetje pijn, maar hij zal er wel van herstellen", zegt zijn woordvoerder in de Toronto Sun. Uiteraard gingen de beelden snel de wereld rond. Onder meer de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel kon het niet nalaten om te lachen om het voorval. "We moeten ons geen zorgen maken. Hij kan genieten van gratis gezondheidszorg", aldus Kimmel.

Het slachtoffer van het verhaal heeft het fragment in de talkshow nog niet gezien. "Maar ik ben wel van plan dat zo snel mogelijk te bekijken", zweert burgemeester Ford. Ook op het incident zelf kwam hij terug. "Toen kon ik er helemaal niet mee lachen", zegt hij tijdens een evenement dat het verwijderen van graffiti onder de aandacht moet brengen. "Nu vind ik het wel grappig. Ik wist wel dat ik als burgemeester hard in contact zou komen met de pers, maar tot voor kort had ik dat niet letterlijk genomen."

Canadese burgemeester botst op camera

lees ook