"Voel me voetbalspeler en scheidsrechter tegelijk"

Wim Opbrouck stopt in 2015 als artistiek leider van NTGent. Hij blijft er wel aan de slag als acteur. "Ik voel me een voetbalspeler en een scheidsrechter tegelijk, en dan is het moeilijk voetballen", zei hij metaforisch in "Reyers laat". NTGent voert momenteel gesprekken met Johan Simons om de fakkel over te nemen.

"2015 wordt een feestjaar voor NTGent", staat te lezen op de website van het stadsgezelschap. "Als stadstheater in Gent blazen we dan 50 kaarsjes uit."

Het jaar 2015 wordt ook een bijzonder jaar voor Wim Opbrouck. Dan zal de acteur immers 10 jaar aan NTGent verbonden zijn, waarvan 5 jaar als artistiek leider. Daar blijft het echter bij, want Opbrouck heeft beslist zijn mandaat niet te verlengen. Hij blijft wel nog steeds verbonden aan het theatergezelschap als acteur.

"Ik voel me een voetballer en een scheidsrechter tegelijk, en dan is het niet meer plezant om te voetballen, verklaarde Wim Opbrouck vanavond in "Reyers laat". "De combinatie van acteren en een beleid voeren is gewoon moeilijk", klonk het.

Intussen lopen gesprekken met Johan Simons als mogelijke opvolger van Wim Opbrouck. "Deze gesprekken zijn nog gaande, maar de bedoeling is om voor de zomer de planning te finaliseren", luidt het in een persbericht van NTGent.

Johan Simons was de voorganger van Opbrouck als artistiek leider bij NTGent. Sinds 2010 is hij artistiek leider van het Duitse theatergezelschap Münchner Kammerspiele.