Artistiek directeur Bolsjoj-theater is blind geworden

Sergej Filin, de artistieke directeur van het vermaarde Bolsjojtheater in Rusland, is blind geworden drie maanden nadat hij met een zuur was aangevallen. Dat verklaarde zijn advocate Tatjana Stoekalova vandaag aan de krant Izvestija.

De vrouw verklaarde dat de man het zicht in beide ogen heeft verloren. Ze antwoordde zo op uitlatingen in Moskou, die de ernst van de opgelopen verwondingen van Filin in twijfel trokken. De advocaat van danser Pavel Dimitritsjenko, die ervan verdacht wordt de opdracht tot de aanval te hebben gegeven, zei bijvoorbeeld dat Filin helemaal niet blind was geworden.

Artistiek directeur Sergej Filin van het Bolsjojtheater kreeg op 17 januari zwavelzuur in het gezicht en liep daarbij zware verwondingen op aan de ogen. In Rusland onderging hij diverse huidtransplantaties en verschillende oogoperaties. Hij is momenteel in Duitsland voor verdere behandeling.

Pavel Dimitritsjenko werd vorige maand door het gerecht in Moskou in voorhechtenis geplaatst. Hij ontkende echter dat hij de opdracht had gegeven om Filin aan te vallen met zwavelzuur, en zei dat hij enkel had gevraagd om hem in het gezicht te slaan.