Belgische korte film gelauwerd in Nederland

De korte film "Perfect drug" van de Belgische regisseur Toon Aerts heeft op het 29e Imagine Film Festival in Amsterdam de Zilveren Méliès voor beste Europese fantastische korte film in de wacht gesleept.

De film van Toon Aerts werd eerder deze week gelauwerd met de prijs voor beste korte film op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF).

"Perfect drug" maakt dankzij de onderscheiding met de Zilveren Méliès ook kans op de Méliès d'Or, een van de meest prestigieuze filmprijzen binnen het fantastische filmgenre in Europa.

"Perfect drug" vertelt het verhaal van een bende dieven die een overval op een laboratorium uitvoeren. De klus loopt niet als gepland en de gevolgen zijn niet te overzien.

"De regisseur slaagt erin om de kijker mee te trekken in een hallucinante trip en de absurde logica daarvan geloofwaardig te maken. Aan de verbeelding zijn geen grenzen verbonden en met een doek spattende special effects en een uit de speakers puilende soundtrack, creëert de maker een overdonderende droomwereld", motiveert de jury van de Zilveren Méliès.