Brooke Shields debuteert als regisseur

De Amerikaanse actrice Brooke Shields maakt in juli haar debuut als regisseur van de musical "Chicago" op Broadway in New York. Het is de eerste keer dat de actrice uit "The blue lagoon" in de regisseursstoel zit.
2013 Getty Images

Brooke Shields is vooral bekend van haar werk op het witte doek en voor televisie, maar ze acteerde ook al in verschillende musicals. De komende maanden neemt ze de bekende musical "Chicago" uit 1975 van John Kander, Fred Ebb en Bob Fosse onder handen.

De voorstelling zal eind juli in première gaan in het theater Hollywood
Bowl op Broadway. De filmversie van "Chicago" was tien jaar geleden nog goed voor zes Oscars.

Brooke Shields brak op 15-jarige leeftijd door in "The blue lagoon". Daarna acteerde ze in films als "The muppets take Manhattan", "Freeway", "The Bachelor". Ze acteerde ook in de tv-serie "Lipstick jungle".