Brusselse agente overleden na ongeluk tijdens dienst

Een 27-jarige agente van de Brusselse politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) is gisteren overleden na een verkeersongeluk tijdens haar dienst. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van het ongeval.

Het ongeval gebeurde in de namiddag op het kruispunt van de Tervurenlaan en de Vorstlaan. De agente was met een collega op patrouille op het openbaar vervoer. Ze waren beiden van een tram gestapt toen ze al lopend de weg overstaken om steun te verlenen aan enkele andere collega's.

Een eerste wagen zag de agenten oversteken en kon tijdig stoppen maar de bestuurder van een tweede wagen merkte de agenten te laat op en reed de 27-jarige vrouw aan. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Lucasziekenhuis, waar ze in de loop van de avond is overleden.