Dader opgepakt van overval op bakkerij in Menen

De man die vorige week een bakkerij in Menen overviel, is opgepakt in Halluin, in Noord-Frankrijk. De 42-jarige man schoot de bakker in de hand en kon vluchten met 3.000 euro.

De man kon opgepakt worden na een gecoördineerde actie deze ochtend van de Franse en Belgische gerechtelijke diensten. Tijdens die actie zijn 3 huiszoekingen gebeurd.

Vorige week zondag overviel de Fransman de bakkerij. Toen de 47-jarige bakker zijn vrouw probeerde te beschermen, loste de overvaller een schot. De bakker werd geraakt in zijn hand en is maanden arbeidsongeschikt. De buit bedroeg zo’n 3.000 euro.

Na de overval botste de man met zijn vluchtauto in de Moeskroenstraat in Menen. Hij pleegde vervolgens een carjacking en kon zo vluchten naar Frankrijk. Het gerecht vermoedt dat dezelfde dader ook een overval pleegde op 14 maart op een krantenwinkel in Rekkem. Toen is ook gevuurd maar werd niemand getroffen.

Het Kortrijkse gerecht gaat aan Frankrijk vragen om de man uit te leveren.