Duitse parlement keurt reddingsplan Cyprus goed

De Bondsdag, de tweede kamer van het Duitse parlement, heeft het reddingsplan voor Cyprus goedgekeurd met 487 stemmen tegen 102. Er waren 13 onthoudingen. Hierdoor krijgt het noodlijdende Cyprus een noodlening in schijven ten bedrage van 10 miljard euro.
Kanselier Angela Merkel brengt haar stem uit in het parlementair halfrond.

Vorige maand raakten de eurogroep, het Internationaal Monetair Fonds en Cyprus het na moeizame onderhandelingen eens over een noodlening van 10 miljard om het land van het faillissement te redden. In ruil moet Cyprus wel zijn bankensector schoonmaken, en daarbij wordt ook een bijdrage gevraagd aan wie meer dan 100.000 spaardeposito's heeft.

Duitsland had als grootste Europese economie en geldschieter een flinke zeg in de uitwerking van de maatregelen. Alle reddingsmaatregelen voor landen van de eurozone moeten trouwens worden goedgekeurd door de Bondsdag.