Fazant verklaart oorlog aan Brits gezin

Voor de familie Hudson zijn de voorbije vier maanden geen pretje geweest. Hun auto wordt aangevallen, ze worden opgejaagd als ze zich buiten durven te vertonen en als ze thuis blijven bonkt hun belager voortdurend op de ramen. De naam van die belager? Phil. Phil de fazant.

Na vier maanden was het voor Sally-Ann welletjes. In de Britse pers komt ze voor het eerst naar buiten met het verhaal van het schrikbewind waarin ze leeft. De 44-jarige vrouw uit Shropshire woont al een tijdje in bij haar ouders die ook bang zijn van het dier.

De fazant maakt er een gewoonte van om elke dag en elke nacht vlak bij het huis van het gezin Hudson te blijven. Vanuit de tuin behoudt hij het overzicht en valt hij aan als Sally-Ann zich buiten durft te wagen. Zelfs een gesloten voordeur moet het ontgelden als Phil perse in het huis wil komen.

Door die voortdurende dreiging neemt de 44-jarige vrouw steeds een badmintonracket mee als ze buitenkomt. Om zichzelf toch een beetje te beschermen. "Maar meppen met de racket doe ik niet. Het is en blijft een vogel."

In de Britse pers wordt Phil al een "angry bird" genoemd, verwijzend naar het populaire computerspel. Anderen hebben het dan weer over de film "Birds", maar dan in het echt.

Hoe dan ook zit Hudson verveeld met de hele zaak. "Als we in onze auto zitten, springt hij plots vanuit het niets tevoorschijn. Dan volgt hij de wagen als we vertrekken of begint hij met zijn kop tegen de deur te bonken."

In een poging om in de gratie van de fazant te komen, laat Sally-Ann voedselresten achter op het gras. "Ik ben al eens naar buiten geweest om hem te voederen en dan is hij heel vriendelijk. Maar meteen daarna begint hij mij weer aan te vallen."

Vogelexperts hebben intussen ook hun licht laten schijnen op de bizarre zaak. Volgens hen denkt Phil dat Sally-Ann ook een fazant is en beschermt hij met andere woorden zijn territorium.

lees ook