FBI vraagt hulp bij identificeren verdachten

In de VS heeft de federale politiedienst FBI foto's en video's vrijgegeven van twee mannen die op de marathon van Boston tassen achterlaten kort voor de explosies, en dan verdwijnen. De FBI heeft het publiek om hulp gevraagd bij de identificatie van de twee verdachten.
THE ASSOCIATED PRESS2013

De beelden komen van bewakingscamera's in de buurt van de plaatsen waar de ontploffingen plaatsvonden.

"We beschouwen de mannen als gewapend en extreem gevaarlijk", zei een woordvoerder van de FBI, die het publiek vroeg de mannen niet te benaderen.

Nadat gisteren bekend was geraakt dat de FBI beelden van verdachten had gevonden, was er een persconferentie aangekondigd voor later op de dag, maar die was enkele keren uitgesteld. De beelden waren tot nu enkel verspreid onder de Amerikaanse politiediensten.

Bij de aanslagen in Boston vielen drie doden en meer dan 180 mensen raakten gewond.