Glazen bolhoed siert binnenkort Knokse "Place m'as-tu vu"

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wil een grote glazen constructie in de vorm van een bolhoed plaatsen op het Albertplein, beter bekend als "Place m'as-tu vu". In de bolhoed komt een restaurant, met een groot terras aan. De nieuwe horecazaak moet het plein doen heropleven.

Het Albertplein was dé plaats waar rijke en beroemde mensen iets kwamen eten of drinken op een terrasje, maar nu staat er maar één terras meer. Toch is het nog steeds de naam "Place m'as-tu vu" die bij velen een belletje doet rinkelen, meer dan "Albertplein".

Het gemeentebestuur wil het plein nu doen heropleven en wil daarom nieuwe mogelijkheden voor de horeca creëren. Een grote glazen bolhoed, naar het voorbeeld van de bolhoed van kunstenaar René Magritte, moet dienst doen als restaurant. Er moet ook een groot terras aan komen.

De provincie heeft al toestemming gegeven voor het bolhoedproject, de gemeente zoekt nu investeerders en partners die het willen betalen en realiseren. Burgemeester Lippens hoopt dat de bolhoed er binnen één tot twee jaar zal komen.