Herdenking van de slachtoffers van Boston

In Boston zijn de drie dodelijke slachtoffers van de aanslag op de marathon herdacht tijdens een dienst in de kathedraal van Boston. President Barack Obama en zijn vrouw Michele woonden de plechtigheid bij.

De kathedraal van het Heilig Kruis in Boston zat afgeladen vol voor de oecumenische plechtigheid.

President Obama herhaalde in een toespraak dat de daders van de aanslag op de marathon niet ongestraft zullen blijven.

Obama voegde er aan toe dat een volk zich niet mag laten doen door "zulke mensen en hun verschrikkelijke daden" en volgend jaar moet de marathon van Boston zeker weer doorgaan. "En volgend jaar, op de derde maandag van april, zal de wereld terugkeren naar deze fantastische Amerikaanse stad, om harder dan ooit te lopen en luider dan ooit te juichen voor de 118de Boston marathon. Reken daar maar op", zo zei Obama, wat hem een daverend applaus opleverde.