Interview Willem-Alexander en Máxima lokt 361.774 kijkers op Eén

Zowat 361.774 mensen hebben gisteravond op Eén naar het interview met prins Willem-Alexander en prinses Máxima gekeken. In Nederland keken ruim 4,5 miljoen mensen naar het interview, dat tegelijkertijd op de zenders Nederland 1 en RTL4 werd uitgezonden.

Tijdens het interview ging Willem-Alexander in op het ceremonieel koningschap. Mocht het parlement besluiten de koning alleen een ceremoniële functie te geven, dan zet hij zonder meer zijn handtekening onder die wet. "Ook lintjes knippen kan heel inhoudelijk zijn", merkte de aanstaande koning al eerder op.

Voorts zei Willem-Alexander dat hij en Máxima al een jaar wisten dat koningin Beatrix op 30 april 2013 zou aftreden.

Het interview had in Vlaanderen een marktaandeel van 23,3 procent.