Mogelijk twee verdachten aanslag Boston gefilmd

In Boston heeft de politie beelden van twee verdachten van de dubbele bomaanslag van maandag. De beelden zijn gemaakt vlak na de aanslag en zijn doorgespeeld aan alle politiediensten. Meer informatie geeft de FBI voorlopig niet vrij.
2013 Getty Images

Politiediensten in het hele land hebben foto's van de twee verdachten gekregen, in de hoop dat de verdachten herkend worden.

Eén van de twee verdachten zou een zwarte rugzak gedragen hebben. De politie vermoedt dat de bommen in zo'n rugzak zaten. De doorbraak volgde na de analyse van videobeelden van een winkel in de buurt van de tweede explosie. Ook beelden van een televisiestation leverden bruikbare informatie op.

Eerder was ook al sprake van een man met een wit baseballpetje en een zwarte jas.

Bij de aanslag in Boston vielen 3 doden en 180 gewonden.