Peter de Caluwe is Overheidsmanager van het Jaar

Peter de Caluwe, algemeen directeur van de Munt, heeft in het Vlaams Parlement de eretitel "Nederlandstalige Overheidsmanager 2012" gekregen. De prijs werd al voor het 15e jaar uitgereikt door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB).

Het is nog maar de tweede keer sinds de uitreiking van de prijs voor Overheidsmanager van het Jaar dat de eer is weggelegd voor iemand uit de culturele sector. De jury benadrukt het sterke leiderschap van Peter de Caluwe en zijn consequente houding.

De jury looft ook zijn inzet om, in zeer moeilijke financiële omstandigheden, zijn medewerkers in de eigen organisatie te blijven motiveren en om tezelfdertijd actief werk te maken van een publiek debat.

Peter de Caluwe is sinds 2007 intendant van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel. Onder zijn leiding werd de Munt in 2011 uitgeroepen tot Operahuis van het Jaar. De Caluwe werd in datzelfde jaar ook uitgeroepen tot President van Opera Europa.