President eert Psy, staatstelevisie censureert clip

De Zuid-Koreaanse artiest Psy heeft met de clip voor zijn nieuwste single "Gentleman" controverse veroorzaakt. De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye eert de muzikant omdat hij auteursrechten betaalt voor het gedeeltelijk overnemen van een danspasje en de Zuid-Koreaanse staatstelevisie kondigt aan dat de clip niet meer wordt uitgezonden omdat Psy zich bezondigt aan "gevaarlijk gedrag".

Het gaat hard voor de Zuid-Koreaanse popster Psy. Vorig jaar brak hij alle records op de videosite YouTube met zijn monsterhit "Gangnam style". De clip heeft intussen meer dan 1,5 miljard hits op de videowebsite. Intussen gaat het ook goed met zijn nieuwste single "Gentleman". De clip werd al meer dan 140 miljoen keer aangeklikt.

Maar "Gentleman" veroorzaakt controverse in Zuid-Korea. Eerder was er al protest tegen enkele vrouwonvriendelijke scènes in de clip. Psy steekt de draak met enkele vrouwen in de video door onder meer een stoel weg te trekken voor een vrouw plaats neemt in een restaurant.

De Zuid-Koreaanse staatstelevisie KBS heeft nu beslist om de clip te bannen omdat de video "antisociaal gedrag aanmoedigt". Psy steekt onder meer een straat over naast het zebrapad en schopt een kegel met het opschrift "verboden te parkeren" weg .

Tegelijkertijd is er lof van de Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye. Zij eert de beslissing van Psy om de popgroep Brown Eyed Girls te vergoeden voor het gebruik van een dansje in zijn clip. "Het erkennen van het creatieve talent van anderen is een mooi voorbeeld", klinkt het.