Sinksenfoor aan Gedempte Zuiderdokken mag niet

De Sinksenfoor mag dit jaar niet aan de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen staan. Dat heeft de rechter in kort geding beslist. Enkele buurtbewoners halen daarmee dan toch hun slag thuis.

De buurtbewoners voeren een juridische strijd tegen de stad omdat er volgens hen op de Zuiderdokken wettelijk geen evenementen zoals een Sinksenfoor mogen worden georganiseerd.

"De rechter doet geen uitspraak over de Sinksenfoor 2014", zegt advocaat Roland Pockelé-Dilles van de stad. "Ze oordeelt dat op basis van de gegevens van het dossier voldoende wettelijke redenen zijn om aan te nemen dat een evenement als de Sinksenfoor daar niet meer kan doorgaan."

Vorig jaar had een rechter de klacht van de buurtbewoners ongegrond verklaard. Ze voerden toen aan dat de kermis te veel overlast veroorzaakt.

Of er dit jaar een alternatieve locatie komt, is nog niet bekend.

Verbaasd

Veel bewoners van de Zuiderdokken reageren verbaasd op de beslissing van de rechter.

Volgens een zestal buurtbewoners is de zone officieel een parkgebied, waar geen luidruchtige evenementen mogen georganiseerd worden. Maar volgens andere bewoners van de Zuiderdokken staat de kermis daar al sinds 1969 en kan wie daar gaat wonen, dat dan ook weten.