Twitter lanceert een eigen muziekdienst

Twitter heeft vandaag een eigen muziekdienst voorgesteld. Twitter#Music is voornamelijk bedoeld om nieuwe artiesten te ontdekken en om te zien naar welke nummers andere Twitter-contacten aan het luisteren zijn.

Twitter#Music werkt samen met andere diensten als Rdio, Spotify en iTunes om binnen de app muziek te kunnen afspelen. Gebruikers van de app kunnen via iTunes al een korte preview van de nummers beluisteren. Wie geabonneerd is op Rdio of Spotify, krijgt de volledige nummers te horen.

De dienst houdt ook bij welke nummers er populair zijn op Twitter en geeft adviezen op basis van de bands die gebruikers volgen. Ook kan je zien naar welke nummers je Twittercontacten aan het luisteren zijn.

Twitter#Music is voorlopig alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Op termijn wil Twitter de dienst uitbreiden naar andere landen, en ook een Androidversie maken.