Uitzendactiviteit met 5 procent gedaald in 2012

De uitzendactiviteit in ons land is vorig jaar met ruim 5 procent gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van beroepsvereniging Federgon. Bij de arbeiders was de terugval het grootst omdat vooral de conjunctuurgevoelige industrie klappen heeft gekregen.

Na de daling van de uitzendactiviteit vorig jaar verwacht Federgon ook de komende maanden geen betere cijfers. "We verwachten de komende tijd een beetje hetzelfde als de voorbije maanden", zegt Paul Verschueren van Federgon. "De uitzendactiviteit kabbelt afwisselend vooruit en achteruit. Het algemene niveau blijft hoe dan ook laag. Voor de zomervakantie verwachten we niet onmiddellijk een herstel."

Op iets langere termijn toont Verschueren wat meer optimisme. "Als het economisch beter zou gaan, zou dat ook meteen een invloed kunnen hebben op de uitzendactiviteit. Op het einde van het jaar kunnen we dan mogelijk tot een status quo komen."