Verdachte opgepakt die ricinebrief naar Obama stuurde

De Amerikaanse politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het versturen van brieven met de dodelijke substantie ricine. De brieven waren gericht aan president Obama en twee senatoren. De FBI meldt dat de verdachte een inwoner is van Corinth, in de staat Mississippi.
AP2013
Op deze militaire basis in Washington wordt de post voor de president gesorteerd.

De verdachte zou bekendstaan als fanatiek schrijver van minstens drie brieven aan Amerikaanse politici. De brieven met ricine waren ondertekend met de initialen K.C., waardoor de speurders de man snel op het spoor waren.

Eén brief met ricine was gericht aan president Barack Obama. Die brief werd gisteren onderschept door het postsorteercentrum van het Witte Huis. Het gaat om een centrum dat zich buiten het presidentiële complex bevindt. De verdachte enveloppe bereikte de ambtswoning van de Obama nooit.

De omslag testte positief op ricine, de giftige stof die eerder al werd aangetroffen op een brief naar de Republikeinse senator Roger Wicker. Daarnaast werd ook aan het kantoor van de Republikeinse senator Richard Shelby een verdacht pakket aangetroffen.