10 maanden cel voor kauwgomdief

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een Roemeense man veroordeeld tot een effectieve celstraf van 10 maanden voor de diefstal van kauwgom ter waarde van 2.809 euro.

De man stal de kauwgom in de zomer van 2011 in verschillende Colruyt-warenhuizen in Brussel. Twee keer werd hij betrapt door een winkelbediende, de vier andere keren werd zijn diefstal vastgelegd door bewakingscamera's.

"De man wandelde het warenhuis binnen en vulde enkele kartonnen dozen met kauwgum", zei de openbaar aanklager tijdens het proces. "Met die dozen stapte hij vervolgens langs de kassa naar buiten, zonder te betalen."

Telkens ging het om diefstallen ter waarde van enkele honderden euro's, goed voor een totaalbedrag van 2.809 euro. De man verklaarde aan de politie dat hij de kauwgum achteraf wilde doorverkopen.

AP2007