“Acties binnenschippers moeten stoppen”

OTM, een organisatie die de belangen verdedigt van de klanten van de transportbedrijven, vraagt de bevoegde ministers om zo snel mogelijk een einde te maken aan de staking van de binnenschippers. Die voeren al sinds maandag prikacties.

“Bedrijven ondervinden heel wat hinder bij het organiseren van hun transport”, zegt Nick Delmeire van de Organisatie van Traffic Managers (OTM). “De leveranciers moeten klanten constant op de hoogte brengen van de vorderingen van het transport.” Hij roept op om de blokkades zo snel mogelijk weer op te heffen.

In Evergem in Oost-Vlaanderen liggen 25 schepen geblokkeerd en ook aan het Straatsburgdok in Antwerpen liggen er een 7-tal. Vanmiddag zitten de binnenschippers opnieuw samen voor overleg. Ze protesteren met de acties tegen de overdaad aan voorschriften die ze moeten volgen en tegen de hoge brandstofprijzen.