"In alle rust eten, dus kinderen niet toegelaten"

Een nieuw sushirestaurant in Alexandria, Virginia (VS), dat binnenkort geopend wordt, hoopt dat zijn klanten bij hen op een rustige manier van hun gerechten kunnen genieten. Daarom heeft eigenaar Mike Anderson een drastische maatregel genomen: kinderen onder 18 jaar zijn niet toegelaten. En dat dus niet omdat er met blote billen of borsten opgediend zou worden, maar omdat volgens Anderson “ook ouders een plaats nodig hebben om tot rust te komen”. Maar niet iedereen deelt dit "kindonvriendelijke" argument.
AP2008

"We hebben ons idee voorgelegd aan een aantal ouders met kinderen. Wat bleek? Acht op de tien vonden het een grandioos idee. Je hebt het gat in de markt gevonden, zeiden ze", aldus Anderson in The Washington Post.

"Ik ging kijken in een restaurant hier in de buurt, en er bleken wel vijftig kinderen aanwezig te zijn. Het leek wel een rijk der demonen."

Maar toen de plaatselijke nieuwswebsite Del Ray Patch over de nakende opening berichtte, werd het begeleidende forum overstelpt met reacties, positieve maar ook ronduit negatieve. Deze laatste spraken van "kinderapartheid", "Hoe zit het met de gezinsvriendelijkheid?", "Denken zij dat we onze kinderen niet op een beschaafde manier kunnen opvoeden?" en "Niet alleen kinderen zijn luid!" Positieve reacties benadrukten dan weer het dineren zonder "enerverend gezeur en gekrijs".

Op een gegeven moment liepen de emoties zo hoog op, dat de site besliste de reactiemogelijkheid uit te schakelen.

"De aandacht die mijn restaurant krijgt, is verpletterend. En we blijven ons ondersteund voelen door al die reacties die het "no kids"-idee wél onderschrijven", besloot Anderson, die nog drie andere restaurants bezit, die wel voor iedereen toegankelijk zijn. Hij heeft zelf drie dochters, "dus ik begrijp dat ouders soms rustig willen eten".

AP2007

lees ook