De Standaard start met digitale avondeditie

De krant De Standaard gaat op maandag 29 april van start met een nieuwe digitale avondeditie van de krant. De avondeditie heet dS Avond en is gratis tot en met 22 mei. Dat schrijft hoofdredacteur Karel Verhoeven op de website van de krant.
BELGA/CRABBE

"dS Avond verschijnt elke werkdag om 17 uur en bundelt het belangrijkste nieuws van de dag. De avondeditie presenteert een helder nieuwsoverzicht in tekst en beeld, biedt een interview met de figuur van de dag, duidt en geeft achtergrond bij complexe gebeurtenissen, vertelt het nieuws via infografieken en toont de markantste foto's", klinkt het.

Mensen met een smartphone of tablet kunnen de aparte app van dS Avond downloaden. dS avond zal ook aangeboden worden via de website www.destandaard.be.

dS Avond is gratis tot en met 22 mei. Daarna maakt de avondeditie deel uit van het digitale en van het papieren abonnement op De Standaard. De Standaard beoogt met het initiatief een duidelijker onderscheid tussen gratis en betaalde journalistiek. De nieuwssite van De Standaard blijft gratis en spitst zich toe op snelle nieuwsberichtgeving. In het gratis deel worden geen artikelen uit de krant meer gepubliceerd.