Hollande condoleert Groot-Brittannië in onverstaanbaar Engels

De Franse president heeft op zijn website zijn condoleances overgebracht aan Groot-Brittannië na de dood van de Britse ex-premier Margaret Thatcher. Een vriendelijk diplomatiek gebaar, zal u denken. Maar de manier waarop hij dat deed, was iets minder geslaagd.

De Franse president liet niet alleen een tekst op zijn website plaatsen, de condoleances werden ook overgemaakt in een audioboodschap, ingesproken door een vrouwenstem. In het Engels. Of althans iets wat voor Engels zou moeten doorgaan.

Wie een eerste keer oppervlakkig luistert, denkt de vrouw Frans te horen praten, maar het is wel degelijk Engels. Met een zwaar Frans accent. Franglais zoals dat in Frankrijk heet.

"Een onverstaanbaar eerbetoon aan Margaret Thatcher", vatte correspondent Frank Renout de boodschap samen in "De ochtend". Erg gênant voor de Franse president, die de boodschap er uiteindelijk liet afhalen.

Luister hieronder en oordeel zelf:

lees ook