Ontvoerde Franse familie in Kameroen is weer vrij

In Kameroen is de Franse familie vrijgelaten die twee maanden geleden was ontvoerd door de radicale Nigeriaanse moslimbeweging Boko Haram. Dat heeft een woordvoerder van de Kameroense president Paul Biya bekendgemaakt. De Franse overheid heeft het nieuws bevestigd.

De 7 familieleden, onder wie 4 kinderen, zouden in goede gezondheid verkeren. Ze waren ontvoerd in februari tijdens een bezoek aan het nationale park van Waza, in het noorden van Kameroen. In een video op YouTube eiste de radicale Nigeriaanse moslimbeweging Boko Haram de ontvoering op.

Volgens de mededeling van de Kameroense president is de familie gisteravond overgedragen aan de autoriteiten. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius is onderweg naar Kameroen om de familie te begroeten.