Ook vier Genkse jongeren naar Syrië vertrokken?

In Genk zijn vier jongeren niet teruggekeerd na een vakantie in Turkije. Er wordt gevreesd dat ze naar de oorlog in Syrië zijn getrokken.
Archieffoto (25/03/2013)

Het gaat om vier jongeren uit Genk, drie broers van Marokkaanse afkomst en een jongeman van Turkse afkomst. De ouders van de Turkse jongen hebben hem intussen als vermist opgegeven.

Volgens de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) is er nog altijd geen informatie over de jongeren. "Op dit moment hebben we geen weet van jongeren die effectief daar zijn. Je kunt niet uitsluiten dat meerderjarige individuen op een bepaald moment vrijwillig vertrekken. Of dat in dit geval ook zo is, daar ben ik niet zeker van", zegt Dries in een gesprek met Radio 2 Limburg. "Ik hoop er de komende dagen meer uitsluitsel over te krijgen."