Opnieuw verkeershinder op de E17 na een botsing

Op de E17 is er opnieuw verkeershinder, dit keer in de richting van Antwerpen na een ongeval tussen twee vrachtwagens in Zwijnaarde. Ook vanochtend waren er grote verkeersproblemen op de E17 richting Gent, nadat een vrachtwagen was gekanteld. Rond Antwerpen stond het verkeer dan weer vast door werken.

De vrachtwagen kantelde om vijf uur vanochtend op de E17 van Kortrijk naar Gent, even voorbij het parkeerterrein van Nazareth. De lading moest worden overgeladen voordat het voertuig kon worden weggetakeld.

In Antwerpen was de verkeerschaos te wijten aan werkzaamheden ter hoogte van de afrit Waaslandhaven-Oost. Die zijn vanochtend in een nieuwe fase getreden. De snelwegen vanuit het noorden en het oosten van Antwerpen liepen daardoor vast. Ook op de ring stonden grote files.

Vanmiddag opnieuw hinder

Vanmiddag gebeurde een nieuw ongeval op de E17, richting Antwerpen dit keer, in Zwijnaarde. Twee vrachtwagens reden op elkaar in. Een van de bestuurders raakte daarbij gewond, maar de ernst van de verwondingen is nog niet duidelijk.

Door het ongeval is de centrale rijweg in de richting van Antwerpen versperd, maar het verkeer kan omrijden. Er staat een file van enkele kilometers in de richting van Antwerpen. De vrachtwagens worden momenteel getakeld.