Parket in beroep tegen vrijlating man die fietsster doodreed

De dronken autobestuurder die in februari een 21-jarige studente op de fiets doodreed in Gent, komt voorlopig toch niet vrij onder voorwaarden. Eerder was dat nochtans door de Gentse raadkamer beslist, maar het parket gaat in beroep tegen zijn vrijlating.

Het ongeval gebeurde op 7 februari rond 8 uur voor de stadsbibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein. Een personenwagen reed er in de Kiss&Ride-zone een vrouw op de fiets frontaal aan. De 21-jarige vrouw uit Lokeren werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, waar ze bezweek aan haar verwondingen.

De personenwagen van de verdachte kwam tot stilstand tegen een koffiekraam op het Woodrow Wilsonplein. De man pleegde vluchtmisdrijf, maar hij kon opgepakt worden door de politie. Het gaat om een 26-jarige Gentenaar. De man verkeerde onder invloed van alcohol en reed volgens een verkeersdeskundige 70 à 80 kilometer per uur waar hij maar 30 mocht.

De raadkamer in Gent besliste dat de man de gevangenis mag verlaten onder strenge voorwaarden, maar daar gaat het parket nu tegen in beroep. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling moet zich nu binnen de 15 dagen uitspreken over zijn verdere aanhouding.

Er komt evenwel geen beroep tegen de beslissing van de Gentse raadkamer om de man door te verwijzen naar de politierechtbank. Daar zal hij zich moeten verantwoorden voor de kwalificatie onopzettelijke doding. Het proces vindt vermoedelijk nog voor het gerechtelijke verlof plaats.