Randy Newman opgenomen in Rock and Roll Hall of Fame

De Amerikaanse singer-songwriter Randy Newman is opgenomen in de Hall of Fame, samen met de rockgroepen Heart en Rush, de rapgroep Public Enemy, discozangeres Donna Summer, blueszanger en gitarist Albert King en producers Quincy Jones en Lou Adler.
AP2013

Gisterenavond vond de inhuldingsplechtigheid plaats in het Nokia Theatre in Los Angeles. De show werd geopend door Randy Newman, die "I love L.A." bracht, samen met Jackson Browne, John Fogerty en Tom Petty.

"Ik dacht niet dat het nog voor mijn dood zou gebeuren", zei Newman over zijn inhuldiging.

Invision2013

Heart is de Amerikaanse rockband rond de zussen Ann en Nancy Wilson. Hun grootste hit scoorden ze in de jaren 70 met "Crazy on you".

Invision2013

Het New Yorkse rapcollectief Public Enemy brak door eind jaren 80 met hun debuutalbum "Yo! Burn rush the show". Public Enemy is de vierde hiphopgroep die in de Hall of Fame wordt opgenomen, na Grandmaster Flash, Run-DMC en de Beastie Boys.

Invision2013

Donna Summer kreeg een postuum eerbetoon van zangeres Kelly Rowland. De discozangeres overleed in mei vorig jaar. Ze is bekend van hits als "Hot stuff" en "I feel love".

INVISIO2012

Rush is een Canadese groep die in de jaren 70 uitgroeide tot een van de vaandeldragers van de progressieve rock. Het is de eerste keer dan een Canadese band wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

AP2013

Albert King krijgt meer dan 10 jaar na zijn dood ook erkenning van de Hall of Fame. John Mayer en Gary Clarck Jr. brachten een eerbetoon aan Albert King.

Invision2013

Quincy Jones, die vooral succes oogstte als producer, werd naar het podium begeleid door Oprah Winfrey. Jones werkte samen met Michael Jackson aan de succesalbums "Thriller" en "Bad".

Invision2013

Ook producer Lou Adler kreeg een eerbetoon. Hij werkte onder meer samen met Carole King en Jimi Hendrix. Hij produceerde ook "The rocky horror picture show".