Veiligheidsoefening in Brusselse Belliardtunnel vlot verlopen

Mobiel Brussel heeft donderdagavond in de Belliardtunnel een veiligheidsoefening uitgevoerd. De oefening bestond erin een incident na te bootsen met zoveel rookontwikkeling dat de zichtbaarheid tot nul herleid was en dat bij files te vergelijken met die van een klassieke avondspits. Bij de oefening, die vlot verliep, waren bijna 150 mensen betrokken, waaronder figuranten van het Rode Kruis.

Het doel was drievoudig. Ten eerste gingen de hulpdiensten de geschiktheid van de veiligheids- en nooduitrusting voor de weggebruikers na. Voorts voerden ze een controle uit van de interne exploitatieprocedures die vanop afstand bestuurd worden vanuit het verkeerscentrum Mobiris.

Tot slot greep de stad Brussel de gelegenheid aan om de opening van een opvangcentrum in het kader van haar psychosociaal interventieplan te testen. Een arts en twee verpleegkundigen kregen de opdracht de figurerende slachtoffers op te vangen en hun identiteit na te gaan volgens de urgentieprocedures.

De oefening verliep volgens Mobiel Brussel positief en de verschillende betrokken partners zullen alle ingezamelde informatie op zeer korte termijn evalueren. De resultaten worden meegenomen naar de volgende vergadering van de provinciale veiligheidscel.