"Homo's welkom, zolang ze minderjarig zijn"

De Boy Scouts of America versoepelen hun holebi-beleid. Vanaf nu mogen minderjarige leden wel openlijk uitkomen voor hun geaardheid. Meerderjarige homo's zijn nog steeds niet welkom.

De Amerikaanse scouts laten eindelijk meer licht schijnen op hun holebi-beleid. Na heel wat druk en een voorstel om in eerste instantie de verschillende scoutsgroepen elk zelf te laten beslissen, is uiteindelijk een compromis naar boven gekomen. Homoseksuele minderjarigen zijn welkom, maar eens meerderjarig worden ze wel de deur gewezen. Dat staat in een verklaring op de website van de de Boy Scouts of America.

Homo-activisten noemen het feit dat volwassen homo's niet welkom blijven onaanvaardbaar, maar zijn wel tevreden met de versoepeling voor de jeugd. Het compromis zorgt er evenwel voor dat een homoseksuele scoutsjongen verplicht wordt om uit de jeugdbeweging te stappen eens hij meerderjarig is en dus op die manier nooit leider kan worden.

De Boy Scouts of America vierde in 2010 zijn 100e verjaardag. De jongerenorganisatie sluit tot nu toe zowel homoseksuelen als atheïsten uit. Atheïsten zijn ook in de toekomst nog steeds niet welkom omdat "Duty to God" een van de basisprincipes van de vereniging blijft.

In 2000 kwam het protest tegen het "geen homo's"-beleid van de BSA al eens tot een hoogtepunt toen het Supreme Court het recht van de BSA om homo's uit te sluiten, herbevestigde. In eerste instantie wilde men de lokale groepen zelf laten beslissen, maar daar is men nu op terug gekomen.