"Ik ga geen kippendansje doen in een glitterjurk"

De Nederlandse zangeres Anouk verraste enkele maanden geleden vriend en vijand door aan te kondigen dat ze deelneemt aan het Eurovisiesongfestival. "Maar ik ga geen kippendansje doen in een glitterjurk", zegt ze in AD Weekend.
BELGA/DIRKX

De Nederlandse zangeres Anouk, een echte rockchick, staat op 14 mei op het podium van het Eurovisiesongfestival in Malmö. Ze neemt het die dag onder meer op tegen onze landgenoot Roberto Bellarosa.

In een interview in de weekendeditie van de Nederlandse krant Algemeen Dagblad (AD), lichtte de zangeres alvast een tipje van de sluier. "Ik ga geen kippendansje doen in een glitterjurk in regenspetters. Ik ga staan, plug in en hoop dat ik in tune zing", aldus Anouk.

Het nummer "Birds" bevat, in tegenstelling tot vele andere Songfestivalhits, geen enorme uithaal. Daar heeft Anouk naar eigen zeggen bewust voor gekozen. "Kijkers verwachten dat, want bijna iedereen doet dat. Dus ik niet", klinkt het.

Anouk kijkt alvast uit naar haar verblijf in Malmö. "Ik ga daar in Zweden twee weken lol hebben", aldus de zangeres.