Daft Punk vestigt record op Spotify met "Get lucky"

Het Franse elektroduo Daft Punk heeft een record gevestigd op Spotify. De single "Get lucky" was gisteren het meest gestreamde nummer op één dag ooit in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de streamingswebsite Spotify is "Get lucky" van Daft Punk de nieuwe recordhouder wat betreft de meeste streams op een dag tijd in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Exacte cijfers heeft de online muziekdienst niet bekendgemaakt.

Het vorige record in de Verenigde Staten stond op naam van Macklemore & Ryan Lewis met hun nummer "Thrift shop". In het Verenigd Koninkrijk had de Britse band Bastille tot voor kort de meeste streams op een dag op zijn naam staan.

Nu is die eer in beide landen weggelegd voor het Franse elektroduo Daft Punk. De nieuwe single "Get lucky", een samenwerking met de Amerikaanse rapper Pharell (foto in tekst), is de opwarmer voor het nieuwe album "Random access memories", dat eind volgende maand in de rekken ligt.