Doodsbedreiging na verplaatsen Sinksenfoor

Minstens één van de mensen die klacht had ingediend tegen de Sinksenfoor, krijgt doodsbedreigingen. De klagers kregen afgelopen week gelijk van de rechtbank, waardoor de Sinksenfoor niet meer op de Gedempte Zuiderdokken mag staan.

Na een klacht van enkele buurtbewoners besliste de rechter eerder deze week in kort geding dat de Sinksenfoor dit jaar weg moet van de Gedempte Zuiderdokken, aangezien die zone staat ingeschreven als parkgebied. Sindsdien doken er allerlei protestacties op, maar één man en zijn dochter van 14 kregen ook doodsbedreigingen. De betrokkene heeft een klacht ingediend.

De foor komt - voorlopig enkel dit jaar – overigens op de Scheldekaaien te staan, waar tussen de hangar bewonersparking en de hangar Miniatuurstad voldoende plaats zou zijn om op een veilige en aangename manier alle attracties een plaats te geven. "De praktische afhandeling zal de komende weken nog gebeuren in een werkgroep met de foorkramers", aldus schepen voor Markten en Foren Ludo Van Campenhout. "Na de foor zullen we het plan verder evalueren."