Feestgedruis barst los in Boston

De Amerikaanse stad Boston haalt opgelucht adem, nu na een helse klopjacht de tweede verdachte van de aanslagen op de marathon in de stad is gevat. De politie- en veiligheidsdiensten worden overal onthaald op applaus.
AP2013

Het nieuws dat de 19-jarige verdachte gevat is, werd op luid applaus onthaald door de buurtbewoners van de plaats waar hij uiteindelijk is gevat. "Graag gedaan", roept een politieman met een brede glimlach op zijn gezicht, terwijl de verdachte traag en onder voortdurend applaus wordt weggevoerd.

Verspreid over het gehele land komen mensen op straat om de goede afloop te vieren. Volgens de conservatieve opiniezender Fox News luiden in Boston de kerkklokken, claxonneren automobilisten en staan tieners patriottistisch te zwaaien met stars and stripes. Nieuwszender CNN heeft het over "euforie in de straten van Boston".

Ook de bij de slachtoffers wordt opgelucht gereageerd: "Onze familie bedankt alle politiediensten voor hun harde werk van vannacht", laat de familie van de 8-jarige jongen weten die is omgekomen bij de aanslagen begin deze week. "We hebben er alle vertrouwen in dat de justitie haar werk zal doen."

Dit "vuistje" aan een voorbijkomende politieagent zegt misschien meer dan duizend woorden:

AP2013
2013 Getty Images