Klacht tegen mannen die nandoe mishandelden

Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek gaat een klacht indienen bij de politie tegen twee mannen die een nandoe mishandeld hebben. De kleine struisvogel was ontsnapt uit een weide in Hoeselt. Het dier is intussen overleden.
AP2003
archieffoto van twee nandoes

De nandoe was uit de wei van zijn eigenaar ontsnapt. Die wilde de nandoe niet terug dus liet hij het beest rondlopen. Twee buurtbewoners probeerden de nandoe te vangen, ze sloegen en staken hem met metalen staven. Het dier liep vast in een tuintje.

Andere buurtbewoners waren getuige van de mishandelingen en hebben ingegrepen waarna de twee mannen zijn weggegaan. Ze verwittigden het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek en hebben zich over het dier ontfermd.

Toen de medewerkers van het natuurcentrum in Opglabbeek ter plaatse waren, konden ze het dier gewoon oprapen zonder protest van het beest zelf, omdat het zo toegetakeld was. De vogel kon amper rechtstaan en kon zijn kop niet meer rechthouden. De nandoe is niet lang daarna overleden aan zijn verwondingen.