KLM stelt bagagetoeslag uit door cyberaanval

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM stelt de bagagetoeslag die normaal vanaf maandag 22 april zou gelden op Europese vluchten, uit tot midden mei. KLM doet dat naar eigen zeggen omdat het de handen vol had met een cyberaanval. De bagagetoeslag gaat nu in vanaf 14 mei.

KLM kampte sinds donderdagavond met een storing op zijn website. Sinds vandaag is de hinder voorbij: passagiers kunnen weer gewoon online inchecken of tickets boeken. Gisteren lag de website van de luchtvaartmaatschappij nog een hele dag plat.

De afgelopen weken kregen ook al een aantal Nederlandse banken te maken met een zogenaamde DDoS-aanval, waarbij de servers bestookt worden met grote hoeveelheden dataverkeer en zo lam gelegd worden. Ook de Nederlandse spoorwegen waren al het slachtoffer.