Lufthansa annuleert maandag meeste vluchten

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft de meeste vluchten voor maandag geannuleerd. Aanleiding is een staking van het personeel.
AP2013

Op een totaal van 1.650 vluchten in Europa zouden er maandag slechts een twintigtal vertrekken. Het gaat vooral om vluchten op de korte en de middellange afstand. De intercontinentale vluchten zouden wel nog vertrekken.

Aanleiding is een staking van het personeel. Dat ijvert al langer voor betere werk- en loonvoorwaarden, maar de onderhandelingen met de directie verlopen erg moeizaam.

Het is al de tweede keer op enkele maanden tijd dat er gestaakt wordt bij Lufthansa. Dat is een van de grootste luchtvaartgroepen in Europa. Lufthansa is ook hoofdaandeelhouder van Brussels Airlines, maar daar zou er maandag gewoon worden gevlogen.