Meer dan 150 doden bij aardbeving in China

In China zijn al meer dan 160 doden geteld na een zware aardbeving in de westelijke provincie Sichuan. Er zouden ook zo'n 5.500 gewonden gevallen zijn. De aardbeving had een kracht van 6.6.
AP2013

De voorlopige balans van de aardbeving in Sichuan staat op 160 doden en zo'n 5.500 gewonden. Honderden van hen zouden er zeer slecht aan toe zijn. Er wordt gevreesd dat het dodental dus nog verder zal stijgen. De Nederlandse NOS-correspondente Marieke de Vries vreest dat er veel kinderen bij de slachtoffers zijn.

De aardschok was tot 140 kilometer verder voelbaar. Er zijn ruim 2.000 soldaten naar de regio gestuurd om de plaatselijke hulpdiensten bij te staan. Volgens de BBC is de stroom er uitgevallen, werkt de waterleiding niet meer en is er voorlopig ook geen telefoonverkeer meer mogelijk.

De aardbeving gebeurde in ruraal China. De provincie Sichuan staat bekend voor haar vruchtbare landbouwgrond. Aardbevingen komen er wel meer voor. In 2008 zijn naar schatting 90.000 mensen omgekomen bij een andere aardbeving. De schok had toen een kracht van 7.4.

AP2013