Modellen op zoek naar succes op het witte doek

Vorige week ging in de VS de bioscoopfilm "Disconnect" in première, met in de hoofdrollen Jason Batemen ("The kingdom", "Hancock") en Alexander Skarsgärd ("True Blood"), maar ook met de excentrieke designer en het parttimefotomodel Marc Jacobs (zie foto bovenaan). Een icoon uit de modewereld dat dus zijn terrein uitbreidt. We zochten nog vijf andere catwalksterren die hun kans waagden/wagen in de filmwereld.
AP2008

De Nederlandse Doutzen Kroes werd in 2007 het nieuwe gezicht van het lingeriemerk Victoria’s Secret. Het jaar ervoor was ze er al in geslaagd een contract in de wacht te slepen bij het cosmeticabedrijf L’Oreal. In 2011 maakte ze haar debuut als Catherina Plancius in "Nova Zembla". De film werd voor Nederlandse begrippen een kassucces en Kroes kreeg lovende kritieken, al hadden die dan toch weer met haar uiterlijk te maken. Zo schreef De Volkskrant: "Het onmogelijk mooie model wordt handig ingezet als droomvrouw. Dat werkt prima: het beeld van Kroes met opzwellende boezem op een schommel, haar hand reikend naar het publiek, is een instant 3D-klassieker."

AP2009

Ze is een van de best betaalde fotomodellen ter wereld. Gisele Bündchen, ook al droomde ze ervan om professionele volleybalspeelster te worden, werd dan ook het gezicht van de bekendste modemerken. In 2011 werd ze verkozen tot "Most desired female body". En ook dit jaar haalde ze makkelijk de top 10 van "Hottest women" van Men’s Health Magazine. In 2004 maakte ze haar filmdebuut in "Taxi", naast onder meer Queen Latifah. Maar het was haar (bij)rol(letje) in "The devil wears Prada", naast Meryl Streep en Anne Hathaway, die meer tot de verbeelding sprak. Volgens de gespecialiseerde pers kreeg ze hiervoor 270.000 euro toegeschoven.

AP2011

Het was Kate Moss die haar onder haar vleugels nam en op 16-jarige leeftijd slaagde ze erin het gezicht van Versace te worden. Devon Aoki, dochter van een Amerikaanse moeder en een Japanse vader, verving zo Naomi Campbell als gezicht van dit modehuis. In 2003 was ze een van de mooie vrouwen in "2 Fast 2 Furious", ook al bezat ze tijdens de opnames geen rijbewijs. Autorijden leerde ze bijgevolg tijdens die opnames. Later was ze nog te zien in onder meer "Sin City", naast Jessica Alba en Benicio del Toro.

AP2009

Moeder Teri had het bij de geboorte zo beslist: dochter Brooke zou en moest een wereldster worden. En zo geschiedde: Brooke Shields verscheen in 1980 als 14-jarige op de cover van Vogue en werd het gezicht en de benen van de Calvin Klein-jeanscampagne. De kers op de taart was haar rol als Emmeline in "The blue lagoon", naast Christopher Atkins. In 1981 zou ze volgens Time magazine 10.000 dollar per dag modellenwerk vragen. Bioscoopsuccessen bleven daarna uit, maar op tv scoorde ze nog in onder meer "That 70s show" en "Lipstick jungle".

AP2008

Brooklyn Decker mocht in 2010 de cover van de badpakkenspecial van Sports Illustrated sieren. "Mijn moeder barstte in tranen uit toen ze dit nieuws hoorde", aldus Decker. In 2011 was ze volgens Esquire magazine een van de sterren met wie de komende jaren rekening zou moeten gehouden worden. Ook MTV deelde die mening. Haar eerste filmrol in "Just go with it" leverde haar nog een nominatie voor een Raspberry (slechtste acteerprestaties van het jaar) op, toch wist ze vorig jaar een rol te versieren in "Battleship", naast onder meer Liam Neeson. Decker is getrouwd met tennisser Andy Roddick.

AP2012

lees ook