Om het meest vuile herbruikbare luiers verversen

Vandaag probeert de organisatie "The great cloth diaper change" weer het wereldrecord "herbruikbare luiers verversen" te verbreken. Het officiële wereldrecord in het Guinness Book of World Records staat op 8.251 luiers die simultaan vervangen werden.
The Great Cloth Diaper Change 2013 in Hoegaarden

Het huidige wereldrecord staat al op naam van "The great cloth diaper change", maar de organisatie wil elk jaar een nieuwe poging wagen "om de wereld te laten zien hoeveel mensen kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief".

De organisatie probeert over de hele wereld mensen te verzamelen die een herbruikbare luier willen verversen. Vorig jaar gebeurde het evenement op hetzelfde ogenblik in de hele wereld. Wie in Maleisië woonde bijvoorbeeld, moest om 2 uur 's nachts luiers verversen.

Dit jaar vindt het evenement niet op hetzelfde moment plaats, maar wel op hetzelfde uur: 11 uur lokale tijd. Ongeveer 285 organisaties hebben zich gemeld bij "The great cloth diaper change" uit 17 verschillende landen, onder andere België, Nederland, Zwitserland, Hong Kong, Maleisië, Canada, Chili en de VS. Bij ons konden onder andere in Leuven en Hoegaarden ouders hun kindjes een nieuwe herbruikbare luier geven.