Syrische regime gaat in de tegenaanval

Het regeringsleger in Syrië probeert al enkele dagen de rebellen te verdrijven uit een aantal wijken in de hoofstad Damascus. Ook probeert het regime een rebellenbastion langs de grens met Libanon in te nemen.
AP2013

De voorbije vier dagen zouden in en rond Damascus al zeker 70 mensen gedood zijn. Het leger van president Bashar al-Assad probeert een aantal soennitische wijken te heroveren op de rebellen. Daarbij worden ook zware wapens ingezet. 

Er wordt ook hevig gevochten in de provincie Homs nabij de grens met Libanon. Het regeringsleger heeft daar enkele dorpen heroverd op de rebellen en probeert er een bevoorradingscorridor vanuit Libanon af te sluiten en het rebellenbastion in Qusayr te omsingelen.

Ook daar zouden veel slachtoffers zijn gevallen. Het regime van Assad zou bij die gevechten bovendien de hulp krijgen van de Libanese bondgenoten van de sjiitische Hezbollah-militie. Het is niet de eerste keer dat getuigen melden dat er Libanese sjiieten met het regime meevechten in Syrië.

Er zouden ook opnieuw enkele obussen zijn terechtgekomen over de grens met Libanon, maar het is niet duidelijk wie die heeft afgevuurd.