Al meer dan 200 doden na aardbeving China

In de Chinese provincie Sichuan zijn al meer dan 200 doden geteld na de aardbeving van gisteren. Vandaag zoeken de hulpdiensten nog volop verder naar overlevenden. Hulpverleners proberen de meest afgelegen en minst toegankelijke gebieden te bereiken.
AP2013

De aardbeving gebeurde gisterochtend, onze tijd, en had een kracht van 6.6. De beving was te voelen tot 140 kilometer ver van het epicentrum. Meteen na de aardbeving werden 2.000 soldaten naar het rampgebied gestuurd om de plaatselijke hulpdiensten bij te staan. 

Door de aardbeving zijn duizenden huizen ingestort. De brandweer en andere hulpdiensten hebben al 91 mensen levend van onder het puin gehaald, meldt het persagentschap Nieuw China, maar ze hebben ook het dubbele aan dodelijke slachtoffers moeten bergen. De dodentol is intussen gestegen tot 203 slachtoffers. Meer dan 11.000 mensen raakten gewond.

Er wordt gevreesd dat het dodental nog zal oplopen, omdat de hulpverleners nog niet alle getroffen gebieden hebben kunnen bereiken. Ze proberen nu tot bij de meest afgelegen en minst toegankelijke gebieden in de provincie te geraken. Ze krijgen de morele steun van premier Li Keqiang, die ter plaatse de reddingsoperaties volgt.