Erfgoeddag lokt zo'n 220.000 bezoekers

De 13e editie van Erfgoeddag heeft zo'n 220.000 bezoekers gelokt. Meer dan 500 organisaties presenteerden vandaag een waaier van meer dan 750 gratis activiteiten rond het thema "Stop de tijd".

De Erfgoeddag stond vandaag in het teken van de tijd die vliegt. De hele dag zetten klokkenmakers, musea, heemkundige kringen, kerkfabrieken en bibliotheken hun deuren open voor het publiek. En dat was een succes, want de 13e Erfgoeddag lokte maar liefst 220.000 bezoekers.

"Deze Erfgoeddag leverde nog maar eens het bewijs hoeveel mensen ons cultureel erfgoed op de been kan brengen", aldus Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Bezoekers van Erfgoeddag kwamen vandaag onder meer te weten wat erfgoedinstellingen zoal bewaren en vooral, hoe en waarom ze dat doen. Dit jaar ging er ook extra aandacht naar hoe en waarom onze voorouders "tijd" invulden en maten.

De volgende Erfgoeddag is gepland op zondag 27 april 2014, dan onder het motto "Grenzeloos".