Hollande minder populair dan Sarkozy op dieptepunt

Slechts één op de vier Fransen is tevreden over het werk van president François Hollande. Dat blijkt uit een nieuwe peiling die vanmorgen in de krant Le Journal du dimanche is verschenen. Met die score doet de president het nog minder goed dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy op zijn absolute dieptepunt.

Hollande verloor in maart nog eens zes procentpunten en krijgt nog de steun van 25 procent van de ondervraagden. 2 procent is "zeer tevreden" en 23 procent "eerder tevreden". Daartegenover staan 38 procent "eerder ontevreden" en 36 procent "zeer ontevreden" Fransen.

De president scoort daarmee slechter dan zijn voorganger Nicolas Sarkozy. Diens populariteit bereikte in april 2011 een dieptepunt in de peilingen. Sarkozy kon toen nog maar 28 procent overtuigen en "slechts" 70 procent van de ondervraagden toonden zich toen ontevreden over zijn beleid, tegenover 74 procent ontevreden Fransen over Hollande.

Hollande blijkt volgens de krant vooral steun te verliezen bij de sympathisanten van zijn eigen Parti Socialiste. Ook premier Jean-Marc Ayrault maakt een val in de populariteitspoll. De poll werd uitgevoerd tussen 11 en 19 april.