Joëlle Milquet in de leer bij CIA en FBI

Federaal vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) is vertrokken naar de Amerikaanse hoofdstad Washington om er de aanpak van de Amerikaanse veiligheidsdiensten in de strijd tegen terrorisme te analyseren.

Joëlle Milquet reist samen met onder meer Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie en André Vandoren, directeur van het OCAD, het Coördinatie-orgaan voor de Dreigingsanalyse- en coördinator van het plan in de strijd tegen het terrorisme.

De Belgische delegatie zal spreken met de leiders van verschillende veiligheidsdiensten om een inzicht te krijgen in de aanpak en gebruikte technieken in de strijd tegen terrorisme en radicalisme. Staan onder meer op het programma:

  • John Brennan: directeur van de CIA
  • Vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en FBI
  • Janet Napolitano: minister van Binnenlandse Veiligheid
  • De politie van Washington
  • Michael McCaul: voorzitter comité binnenlandse veiligheid (Congres)