Man omgekomen bij ongeluk in Zwalm

In Zwalm is een jongeman omgekomen bij een verkeersongeluk. Het gaat om de bestuurder van de wagen. Hij botste met een hoge snelheid tegen een boom.

Het ongeval gebeurde iets na middernacht op de Zottegemsesteenweg (N454) richting Zottegem. "In een bocht verloor de bestuurder de controle over het stuur en kwam tegen een boom terecht", zegt woordvoerster Eva Brantegem van het parket van Oudenaarde. "Het voertuig was zwaar toegetakeld. De bestuurder overleed ter plaatse, van de vier inzittenden zijn er twee in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De twee anderen raakten ook zwaargewond."

Het parket ging ter plaatse met een wetsgeneesheer en een verkeersdeskundige. "De bestuurder van de wagen nam de bocht aan een te hoge snelheid. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe snel er gereden werd."

De slachtoffers zijn tussen de 18 en 21 jaar oud, details over hun woonplaats zijn er niet.