Steeds meer bezoekers voor Vlaamse musea

De Vlaamse musea blijven meer bezoekers trekken. Dat blijkt uit cijfers die de krant De Zondag heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V).
In openluchtmuseum Bokrijk is het sinds vorig jaar mogelijk om de sixties te herbeleven.

In totaal kregen de Vlaamse musea in 2011 meer dan 2 miljoen bezoekers over de vloer. Dat zijn er 50.000 meer dan het jaar ervoor en 100.000 meer dan in 2009. Er zijn nog geen cijfers voor 2012, maar het lijkt al vast te staan dat de groei van de museumbezoeken zich doorzet.

Dat heeft volgens De Zondag ook te maken met het Antwerpse MAS, dat in 2011 de deuren opende en nog niet in de lijst van "ingedeelde Vlaamse musea" is opgenomen. Van de musea die wel zijn opgenomen in de lijst, scoren het Middelheimmuseum in Antwerpen en het Openluchtmuseum Bokrijk het best.