Zo durven vaders hun kinderen al eens voor schut zetten

De afgelopen weken veroverde een vader het internet door tijdens een baseballwedstrijd volledig uit zijn dak te gaan. Voor de één uiterst grappig, voor de ander dan weer erg gênant. En die ander zijn dan meestal de eigen kinderen. Maar de eigen kinderen even voor schut zetten, droomt daar niet iedere vader van. Volgende vijf vaders deden het, wat niet altijd tot hilariteit bij de kinderen leidde.

De bedoeling was wellicht goed, een videootje van twee dansende zussen op de muziek van hun grote idool Justin Bieber. Maar de uitwerking liet uiteindelijk te wensen over. En dat omdat beide zussen volledig weggedanst werden door hun vader, met de meest waanzinnige -bedoeld is: pijnlijke- dansbewegingen. Het enthousiasme van de meisjes daalde dan ook naarmate het nummer vorderde. Papa daarentegen bleef zich geven, "alsof één Bieber nog niet genoeg is".

Je vader meenemen naar een muziekoptreden is niet altijd een goed idee. Je ziet zoonlief dan ook voortdurend denken: "Waren we maar thuis gebleven en hadden we maar een spelletje kaarten gespeeld". Maar deze Ned Flanders-lookalike wist het internet duidelijk te bekoren, met meer dan één miljoen hits. "Hoe sullig je er ook ziet, als je plezier heb, maakt dat niet uit", aldus een van de reacties.

De meisjes lijken het nog leuk te vinden, maar dat zal minder zijn wanneer ze later, als ze tiener zijn, deze beelden opnieuw te zien krijgen. Een vader geeft zich tijdens een baseballwedstrijd helemaal over aan de muziek, terwijl de dochters alleen nog maar verwoede pogingen doen om hem te volgen. Vader combineert blijkbaar makkelijk disco met breakdance. Of het resultaat elegant oogt is een andere zaak, maar de afgelopen weken was hij niet van het internet weg te krijgen.

Hij was een van de internetsensaties van begin 2012: Dale Price vond er niets beter op dan zijn zoon, iedere keer wanneer deze met de schoolbus vertrok, in een andere outfit uit te wuiven. Het ene kostuum was al belachelijker dan het andere. "Grappig, maar ook beschamend tegelijk", liet zoon Rain de Amerikaanse media weten.

Hoeveel kinderen houden hun hart niet vast wanneer vader de speech op het trouwfeest aanheft? Deze vader pakt het opvoeden van zijn kinderen, die hij graag ziet uitgroeien tot superhelden, wel erg letterlijk op: hij toont zijn Superman-tattoo op zijn borst. Maar er volgt nog meer, al is de sixpack iets minder dan men zou verwachten. "Ik fitness ook en dit is het resultaat." Tja.

lees ook